info

   

      Welkom bij popkoor Back inTime


Het koor


Back in Time is in 1985 opgericht in Obdam en bestaat uit ongeveer 50 zangers en zangeressen. Het merendeel van de leden is afkomstig uit Wognum, Obdam, Spanbroek, Hoogwoud en Aartswoud. Wij zingen voor de gezelligheid maar verliezen daarbij een professionele presentatie niet uit het oog.

Zoals de naam al doet vermoeden zingt het koor een gevarieerde mix van popnummers door de jaren heen, zowel Nederlands– als Engelstalig: Abba, Queen, Keane, Wilson Philips, Amy Winehouse, Robbie Williams etc. Ook heeft het koor een Kerstrepertoire met afwisselende Kerstnummers.

De uitvoeringen zijn bewerkingen die speciaal voor ons koor door dirigent Frank Hoebe en bandleider en gitarist Peter Smit  worden gemaakt.

Er wordt gezongen door vier zangpartijen: sopranen, alten, bassen en tenoren. Regelmatig wordt er nog onderscheid gemaakt tussen eerste en tweede alt, sopraan of tenorpartij. Voldoende afwisseling dus. Bij een aantal nummers zijn er ook solopartijen die door verschillende koorleden worden gezongen.

Naast alle aandacht voor de zang wordt er bij optredens ook aandacht besteed aan de kleding en choreografie. 


Het combo

 

Wij hebben het geluk dat wij over een uitstekend combo beschikken.

Dat maakt nèt dat muzikale verschil.

Het combo bestaat uit  zes muzikanten en begeleidt ons bij optredens.

Ze oefenen niet iedere week met het koor maar repeteren apart met het combo. Een keer per maand repeteert het combo met het koor en natuurlijk zijn zij er wel met generale repetities voor een optreden.

Het combo bestaat uit de volgende muzikanten:

 

  • Angèle van der Geest: piano
  • Marcel Feld: drums             
  • Ronald Sprenkeling: basgitaar
  • Marijke Klijn: dwarsfluit
  • Jos Mulder: saxofoon
  • Peter Smit: gitaar

 

Peter is daarnaast de bandleider en verantwoordelijk voor verschillende muzikale arrangementen.

Bij optredens wordt het geluid verzorgd door Gerard Engel, onze vaste geluidsman.

 


De dirigent


Frank Hoebe is in 1961 te Zandwerven geboren. Na de middelbare school bezocht hij het conservatorium en heeft daar klassiek piano en koordirectie gestudeerd. Tijdens zijn studie was hij al actief als bewerker, begeleider, koordirigent en pianoleraar.


Hij is dirigent van verschillende koren. O.a. Frank en Zij,

Sentimental Journey, Men at Work, Allure en diverse projectkoren.

Daarnaast geeft hij pianoles en organiseert concerten in

de Pianokamer te Spierdijk.

Voor Back in Time is hij niet alleen dirigent maar maakt hij ook arrangementen.


                   Onze repetitieruimte

 

Wij repeteren elke maandagavond van 20.00 uur tot 21.45 uur  in de gezellige Pianokamer in Spierdijk. Na afloop is er altijd gelegenheid om even na te zitten aan de gezellige bar. Even napraten en Frank zorgt ook dan voor de (eetbare) nootjes.

Elke eerste maandag van de maand hebben we altijd een gezellige nazit. Die maandag repeteren we met onze fantastische band.